Web Analytics Made Easy - Statcounter

کم‌آبی یکی از مشکلات هر ساله در استان یزد است که در سال‌های اخیر و با توجه به کاهش میزان بارش‌ها بیشتر موجب نگرانی بیشتر شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا؛ هرچند گرما امسال قدری دیرتر خود را در کویر نشان داد، اما روزهای خیلی گرم پیش روی مردم یزد است. تا جایی که هواشناسی، 10 روز پیش‌رو را از گرم‌ترین روزهای سال برای یزدی‌ها عنوان کرده و حتی دمای نزدیک به 50 درجه نیز برای برخی شهرهای استان پیش بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم‌آبی یکی از مشکلات هر ساله در استان یزد است که در سال‌های اخیر و با توجه به کاهش میزان بارش‌ها بیشتر موجب نگرانی شده است.

تأثیر منفی تغییر اقلیم در ذخیره منابع آبی

رضا برهانی مدیرکل هواشناسی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، پیرامون وضعیت بارش‌های سال آبی جاری و احتمال کمبود آب در استان یزد گفت: امسال در فصل پاییز هم حتی بارندگی آنچنانی نداشتیم و بارش‌هایی که در استان یزد داشتیم، بیشتر در اوایل فصل بهار بود.

وی افزود: مقدار بارش‌ها نسبت به سال گذشته تغییر زیادی نداشت و فقط بارش‌های فصل بهار مقدار خیلی کمی بیشتر از سال قبل بود؛ اما با توجه به اینکه این بارندگی‌ها ادامه نداشت و تکرار نشد باید گفت الان شرایط از نظر میزان بارش‌ها نسبت به شرایط نرمال و حتی نسبت به سال گذشته کمتر است.

برهانی اظهار داشت: با توجه به بحث تغییر اقلیم که ایجاد شده است، الگوی بارش‌ها به سمت آخر فصل زمستان و فصل بهار دارد جابجا می‌شود؛ یعنی بارش‌هایی که عمدتا انتظار داشتیم طبق روال عادی 50 سال گذشته بیشتر در واخر پاییز و اوایل زمستان اتفاق بیفتد الان و با توجه به تغییر اقلیم بیشتر به سمت آخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: این تغییر زمان بارش‌ها از لحاظ بارش مؤثر و تأمین ذخایر آب زیرزمینی می‌تواند تغییراتی را ایجاد کند، چرا که بارش‌های جامدی کاهش پیدا کرده است.

مدیرکل هواشناسی استان یزد ادامه داد: به عبارت دیگر وقتی بارش‌ها به سمت فصل گرم سال جابجا می‌شود، بدیهی است که بارش‌های جامدی مثل بارش برف کاهش پیدا می‌کند و بیشتر بارش‌ها به شکل غربالی و با شدت بالا و زمان کوتاه اتفاق می‌افتد و این خودش می‌تواند در تغذیه منابع آبی و ذخیره آبی تأثیر منفی داشته باشد که این هم ناشی از تغییر اقلیم است.

 

بحران کم‌آبی در یزد بیداد می‌کند

جواد منصوری، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد گفت: میزان بارندگی امسال استان ۶۰ میلی‌متر بوده که در مقایسه با سال گذشته ۱۷ درصد کاهش داشته است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد اظهار داشت: کاهش بارندگی در استان یزد ضرورت صرفه‌جویی در مصرف آب را دو چندان کرده است.

وی افزود: سایه‌بان گذاشتن برای کولرآبی، محافظت از کانال کولر در برابر آفت، بررسی پوشال‌ها، تعویض منظم آب کولر، استفاده از وسایل کاهش‌دهنده مصرف در دوش و شیر دستشویی از مهمترین روش‌ها برای صرفه‌جویی در آب است.

تابستان مشکل کمبود آب نخواهیم داشت اگر مردم همکاری کنند

محمدمهدی جوادیان‌زاده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، پیرامون وضعیت آبی استان یزد در تابستان امسال گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده همه تلاش‌ها این است که در دوره پیک مصرف آب، شهروندان دچار مشکل کمبود آب نشوند.

وی افزود: در همین راستا در تلاش هستیم تا مجوزهایی که شرکت آب و فاضلاب برای بحث‌های تأمین آب خواسته‌اند را صادر کنیم و علیرغم محدودیت‌هایی که در منابع آب زیرزمینی داریم تعداد زیادی مجوز صادر شده است و همچنان داریم مجوزهایی را صادر می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد اظهار داشت: همه پیگیری‌ها و تلاش‌ها این است که مردم جهت تأمین آب در تابستان مشکلی نداشته باشند، اما بدون شک شهروندان هم باید رعایت کنند، چرا که به ویژه در دوره پیک مصرف، مدیریت مصرف آب جهت استفاده همه مردم، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی تأکید کرد: در استان یزد در فصل گرما کولرهای آبی وارد مدار می‌شوند و مصرف آب بالایی را هم دارند لذا خیلی مهم است که مردم در این بازه زمانی استفاده از کولرهای آبی را مدیریت کنند؛ لذا در صورتی که در این زمینه‌ها شهروندان همکاری کنند امید می‌رود که در تابستان در زمینه تأمین آب شرب در یزد مشکلی نداشته باشیم.

انتقال آب دریای عمان به یزد آماده بهره‌برداری است

مشکل کم‌آبی هرچند مشکل جدی در همه کشور و حتی در همه جهان است، اما در این بین استان کویری یزد، وضعیتی متفاوت دارد که همواره موجب نگرانی مردم را به همراه دارد. با این وجود یکی از راه‌های حل وفصل این معضل، انتقال آب است که امید می‌رود دولت جدید اقدامالات لازم در این زمینه را انجام دهد.

در همین ارتباط فیروز قاسم‌زاده سخنگوی آب کشور گفت: پروژه انتقال آب از دریای عمان به یزد، کرمان، اصفهان و هرمزگان در فاز یک به گل‌گهر اجرا شده و اکنون آماده بهره‌برداری است.

وی اظهار داشت: این طرح‌ها قرار است برای صنایع و شرب آب را منتقل کند و در مسیر تمام اینها را به آب شرب برساند.

سخنگوی آب کشور عنوان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم هدف‌گذاری شد که برای شهرهای دارای تنش آبی چاره‌اندیشی شود. در آن زمان ۳۰۰ شهر دارای تنش پیدا کردیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای یزد استان یزد تغییر اقلیم بهره برداری سال گذشته فصل بهار مصرف آب بارش ها کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۹۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما

 سازمان دامپزشکی کشور هشدار داد: با شروع فصل گرما، بیماری تب کریمه کنگو شیوع پیدا کرده که لازم است شهروندان توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.

به گزارش ایرنا، در این اطلاعیه آمده است: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تاکنون چهار نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که یک نفر از آنان فوت کرده است، بنابراین انتظار می رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

این اطلاعیه می‌افزاید: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

در پی اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع، میزان ابتلا در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است. همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت موجب از بین رفتن آن می شود.

تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، به‌سرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا، بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)، نخستین بار در سال ۱۳۷۸ به‌طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روش‌های انتقال ویروس CCHF را می‌توان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو اشاره کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • قحطی گل در دیار کویر
  • فیلمی از خروش رودخانه در روستای خانیله اندیمشک
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • شادی مردم دیار هگمتانه از بارش باران بهاری
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • آبگیری ۸۱ درصد کل مخازن سدهای خوزستان
  • تشکیل حیرت‌انگیز یک دریاچه در کویر اصفهان + فیلم
  • ثبت ۵۳ میلیمتر بارش در در لیرابی